finomfalat.hu

Olcsó ételek

húsvéti kalács

nagyagi képe
Mennyiség: 
8 személyre
Hozzávalók: 

40 dkg liszt
5 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
21 g friss élesztő
10 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 db tojássárgája a tetejér

Elkészítés: 
A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk és a robotgép gyúrópálcájával kidolgozzuk. Meleg helyen letakarva 45 percen át kelesztjük. A tésztát lisztes kézzel kivesszük a tálból, lisztezett munkalapra tesszük és többször alaposan átgyúrjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Kb. 30 cm hosszú hengerré formájuk. Vajjal gondosan kikenünk és belisztezünk egy magas falú, szögletes formát, majd belefektetjük a tésztahengert és meleg helyen további 45 percig kelesztjük. Egy tálkában kevés vízzel jól elkeverjük a tojássárgáját és megkenjük vele a megkelt tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához fogyasztható.
Elkészítési idő: 
60-75 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Cukkinis lecsó

Anonymous képe
Mennyiség: 
6 személyre
Hozzávalók: 

3-4 db paradicsom
2-3 db közepes nagyságú cukkini
3-4 db paprika
1/2 db erős zöld paprika
25 dkg húsos szalonna
1 fej hagyma
piros arany
pirospaprika
20 dkg kolbász
olaj

Elkészítés: 
Lepirítom a szalonnát kevés olajon, majd 1 fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelek rajta, kevés piros arannyal ízesítem só nélkül, majd belerakom a feldarabolt paradicsomot, ezzel főzöm kb. 15 percig, amíg pépesre fő. Erre rakom a felkockázott cukkinit és a paprikát, majd meghintem pirospaprikával. Amikor levet ereszt kb. 20 perc múlva, mehet bele a kolbász.
Elkészítési idő: 
45-60 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Rántott hagymakarika

admin képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

2 db nagy fejű vöröshagyma

1 tk bors
1 tk sütőpor
15 dkg liszt
1 db tojás
kevés tej
400 ml étolaj a sütéshez

Elkészítés: 
A hagymát megtisztítjuk, kb.4 mm vastag karikára szeleteljük, majd szétszedjük, és enyhén megsózzuk.( A belső részeit később felhasználhatjuk valamire). Egy tálba keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, borsot, tojást és tejet, ha szükséges. Készítsünk belőle sűrű masszát. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Panírozzuk be a hagymakarikákat a masszával, és addig süssük míg aranybarna lesz.
Elkészítési idő: 
45-60 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Majonézes krumplisaláta

admin képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

1 kg burgonya
25 dkg majonéz
4 dl tejföl
1 kanál mustár
3 fej lilahagyma
3 tojás
só, fehérbors

Elkészítés: 
A burgonyát megfőzzük héjában, majd megpucoljuk, felkarikázzuk egy tálba. A tojást is keményre főzzük, megpucoljuk és tojásvágóval karikákra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy tálba nyomjuk a majonézt, tejfölt és mustárt, só, bors, majd összekavarjuk. Ha az összetevők (krumpli és tojás) kihűlt, akkor ráöntjük az öntetet, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek.
Elkészítési idő: 
60-75 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Sárgadinnye krémleves

admin képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

1 db érett sárgadinnye
100-200 ml tejszín
3 db mentalevél
porcukor ízlés szerint
kevés vaníliás cukor
kevés Triple Sec likőr

Elkészítés: 
A sárgadinnyét kimagozzuk, meghámozzuk, majd az egyik felét felkockázzuk. A felkockázott dinnyét botmixerrel, vagy turmixgéppel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a mentalevelet, és ízlés szerint porcukrot, valamint a likőrt, majd, alaposan összeturmixoljuk. A dinnye megmaradt felét apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a levesbe, és átforgatjuk benne. Jó alaposan hűtsük be a levest. Tálalás előtt mentalevéllel díszítjük.
Elkészítési idő: 
15-30 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Káposztaleves

admin képe
Mennyiség: 
6 személyre
Hozzávalók: 

5-10 dkg füstölt szalonna, 1 pár füstölt virsli, 0,5 kg savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál bors, 2 teáskanál só, 1 teáskanál oregano, 2-3 teáskanál pirospaprika

Elkészítés: 
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megpiritjuk az olajon. Ha megpirult, rátesszük a kockákra vágott hagymát, megfonnyasszuk, a tűzről levezzük, és rászórjuk a piros paprikát. Rátesszük a káposztát, párszor megkeverjük, majd felengedjük vizzel. Befűszerezzük, majd főzzük fedő alatt. Mikor majdnem kész, beleszórjuk a karikákra vágott vislit, és tovább főzzük még kb 4-5 percig.
Elkészítési idő: 
30-45 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Paradicsomos gomba rozmaringgal

Anonymous képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

60 dkg csiperkegomba
1 ek.citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma,1/2csokor rozmaring
40 dkg érett paradicsom
2 ek. olívaolaj
0,5 dl víz

őrölt fehérbors

Elkészítés: 
A gombát megtisztítjuk,a barna részeket és a szárvégeket levágjuk,negyedeljük a gombafejeket,és citromlével lecsepegtetjük őket.A vörös-és fokhagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk.A rozmaringleveleket lecsipkedjük,éles késsel felaprítjuk.A paradicsomokat kicsumázzuk,leforrázzuk,hideg vízzel leöntjük,vékony héjukat lehúzzuk,húsukat vékonyra vágjuk.A gombát forró olajba rakjuk,erős lángon,állandóan kevergetve megpirítjuk.Hozzáadjuk a zúzott hagymákat és a rozmaringot,majd az egészet rövid ideig pirítjuk.Végül a vizet hozzáöntjük,és sóval,borssal fűszerezzük.A lábast lefedjük,és a paradicsomos gombát kb.10 percig pároljuk.
Elkészítési idő: 
30-45 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Medvehagymás zöldséglepény

admin képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

15 dkg zabpehely
2 dkg zsemlemorzsa
1 közepes lilahagyma
5 dkg mandula
1 nagy fehérrépa
1 nagy póréhagyma
10 dkg medvehagyma
fél piros kaliforniai paprika
petrezselyemzöld
olívaolaj
0,5 l zöldségalaplé

bors

Elkészítés: 
A zabpehelyre öntjük a forró alaplevet, és félretesszük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, és felaprítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és nem túl apróra vágjuk. A lilahagymát két evőkanál olajon megdinszteljük, rádobjuk a csíkokra vágott medvehagymát, kevergetjük míg összeesik. A póréhagymát, fehérrépát és kaliforniai paprikát egy másik serpenyőben, négy ek. olajon, gyakori keverés mellett, saját levében 7-8 percig pároljuk. A dinsztelt zöldségeket a zabpehelyhez keverjük, beletesszük a kenyérmorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben, 35 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 
90-120 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Zöldséglepény

admin képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

Tésztához:
15 dkg túró
15 dkg finomliszt
15 dkg vaj

Töltelékhez:
2 közepes szál póréhagyma
40 dkg húsos paradicsom
50 dkg spenót
25 dkg túró
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 tojás
őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió

Elkészítés: 
A túrót burgonyanyomóval áttörjük. A lisztet egy tálba szitáljuk és a túrót, a darabokra vágott vajat és a sót hozzáadjuk. A kézi habverővel sima tésztává dolgozzuk össze, majd golyót formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk, 45 percig hűtőbe tesszük. A póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Sós vizet forralunk és a póréhagymát belerakva1 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk. A húsát negyedeljük, kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk. Forrásba lévő vízbe rakva 2 percig forraljuk, majd szűrőkanállal a vízből kivesszük, és papírtörlőre terítve alaposan kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük. A formát kivajazzuk. A tésztát kerek lappá nyújtjuk, a formát kibéleljük vele. Villával megszurkáljuk és 10 percig elősütjük. A töltelékhez valókat összekeverjük, megfűszerezzük, majd a zöldségeket belekeverjük és a tésztára terítve 30 percig sütjük.
Elkészítési idő: 
90-120 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
Tipp: 

26 cm-es tortaformához

A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Császármorzsa

admin képe
Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

2 dl liszt
2 dl búzadara
kb. 5 dl tej
csipet só
2 evőkanál cukor
1 db citrom reszelt héja
4 tojás
olaj

Elkészítés: 
A búzadarát beáztatjuk a tejbe úgy, hogy egy ujjnyira ellepje, majd 1 órára félre tesszük. Kikeverjük a tojások sárgáját a 2 kanál cukorral. Amikor már szépen kifehéredik a tojássárgája, hozzá keverjük a lisztet, a beáztatott búzadarát, citromhéjat, sót. Tejjel fellazítjuk a tésztát, hogy nokedlitésztától picit hígabb legyen. Felverjük a tojások fehérjét habbá, majd óvatosan a tésztához keverjük. Egy lábosba olajat hevítünk, és mikor már forró, beleöntjük a tésztát. Mikor elkezd a tészta összeállni, akkor kezdjük keverni, és egy lapát segítségével addig kevergetjük, míg morzsákra esik szét.
Elkészítési idő: 
45-60 perc
Nehézségi fok: 
könnyű
Tipp: 

Esetleg porcukorral, fahéjjal meghintve, lekvárral, eper öntettel tálaljuk

A finomfalat.hu a felhasználók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

webhumor.jpg
Webhumor.hu - humoroldal

digitalbolt.hu - Minden ami számítástechnika


Tissue.hu - papír-vagyiáru nagykereskedés